Coca Cola ile Dünya’nın İlk Robotik 3D Led Ekranı

New York, Times Meydanındaki (Manhattan kavşağı) bu devasa reklam çalışması için tam 1760 adet birbirinden bağımsız hareket edebilen ve 245 statik LED küp kullanılarak 6 katlı dijital bir billboard elde edilmiş. Ölçüleri yaklaşık 13 metreye 21 metre olan billboard, her biri yüksek çözünürlüklü ve bağımsız olarak dışa çıkma ve içe girme fonksiyonuna sahip olacak şekilde programlanan LED’lerden oluşuyor. ten oluşuyor. Bu da yaklaşık 270 metrekarelik bir görsel alan kaplıyor.

Hem iki boyutlu, hem de üç boyutlu olan geçişleri ile izleyenlere etkileyici bir görsel deneyim sunulmuş. Öyle ki Coca-Cola hayranlarının bu reklamı daha yakından görebilmesi için oturma alanları bile hazırlamış.

Açıkhava reklamcılığını yeni bir boyuat taşımak için Radius Displays ve Coca-Cola ‘nın ortaklaşa tasarlayıp 4 yıllık çalışmanın sonunda hayata geçirdikleri bu mükemmel ekran ile reklamcılıkta öncü bir kavramı, son teknoloji, sınırsız çok yönlülük ve çok boyutlu yaratıcılık özgürlüğü sağlamışlar…

Sunulacak görselleri de günün saatine veya haftanın günlere göre özelleştireceklermiş. Tüm yıl boyunca devam edecek bir takvim hazırlanmış. Takvimde dünyanın dört yanından Coca-Cola reklamları yer alacak. New York sakinlerine ve turistlere seslenecek reklamlar günün saatlerine göre de değişecek. Örneğin, öğle saatlerinde Coca-Cola ve yemek birlikteliğine ilişkin reklamlar yer alabilecek.

Times Meydanı’nın simgelerinden biri olan ve en son 2004’te yenilenen billboard’unu, tescilli ve türünün ilk örneği bir hareket teknolojisi ile değiştirme fırsatını gören Coca-Cola, bu fırsat kaçırmamış ve Ar&Ge, BT ve Pazarlama ekiplerinin ve çok sayıda ortağın yoğun çalışması sonucu tam dört yılda bu şahane yapıyı ortaya çıkarmış.

Coca Cola daha önce aynı alanda o dönemdeki teknolojik imkânları zorlayarak aşağıdaki gibi bir reklam çalışması gerçekleştirmişti.

Coca-Cola’nın Times Meydanı billboard’u 1920 yılında yerleştirilmiş ve bu onu dünyanın en uzun süreli billboard’larından biri yapıyor. Ve aynı zamanda bu renkli, yılda milyonlarca turistin ziyaret ettiği, çok-kültürlü kesişim noktasının da 7/24 reklamcılığın ana merkezi haline gelmesine yardımcı oluyor.

Coca-Cola’nın Times Meydanı’na ilk açıkhava uygulamasını yerleştirmesinin üzerinden yaklaşık 100 yıl geçmişken, 8 Ağustos’ta hareketli LED ekranlardan esinlenerek yaratılmış oturma alanında bu enstalasyonu deneyimleme şansı yakalamışlar. Gün boyunca marka temsilcileri buz gibi Coca-Cola, Coca-Cola Zero Sugar, Diet Coke and Coca-Cola Life dağıtırken, bu oturma alanından da tazeleyici, serin bir koku yayılıyormuş. Her gün 300.000’den fazla kişi için duyusal bir deneyim fırsatı 😉

Guinness Rekorlar Kitabı ekibi billboard’un açılışında oradaydı ve Coca-Cola Şirketi’ni “En büyük 3-boyutlu robotik billboard” ve “İlk 3-boyutlu robotik billboard” unvanlarıyla ödüllendirdi.

Coca-Cola’nın Kuzey Amerika Stratejik Pazarlama Grup Direktörü Kim Gnatt ise 3D billboard projesi hakkında düşüncelerini şu şekilde belirtiyor: “En başından beri amacımız Times Meydanı’ndaki kalabalığa durup dinlenmesi için ufak bir fırsat tanımaktı. İkonik markalarımız, sahibi olduğumuz 3D teknolojisi sayesinde eşsiz bir şekilde hayat buldu. Bu gösterinin insanların dikkatini çekmesini ve bu ilginin uzun bir süre boyunca taze kalmasını umuyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir