İyi Bir Led Ekran Nasıl Olmalıdır?

İyi Bir Led Ekran Nasıl Olmalıdır?

Led Ekran Teknolojisi

Özellikle 2000li yılların sonunda hayatımıza giren led ekranlar gün geçtikçe çoğalıyor ve yenilenmiş bir led ekran modeli ile karşımıza çıkıyor. İlk çıktığı dönemlerde 25mm ve 20mm piksel aralığına sahip olan led ekran teknolojisi şuanda dış mekan led ekranlarda 4mm. outdoor led ekran seviyesine kadar ilerlemiş vaziyette. İç mekan led ekranlarda ise özellikle Türkiye’de tercih edilen piksel aralığı 3mm. olabilmektedir.

İyi Bir Led Ekran Nasıl Olmalıdır?

Tabi hayatımıza bu denli hızlı giren led ekranlarda kalite kriteri ön plana çıkıyor. Öncelikle kaliteli bir led ekranda led chip kalitesi , led driver modeli, kabin yapısı , ön maske kalitesi (UV kalitesi) işçilik gibi kriterler dikkat edilmesi gereken hususlar. Bir led ekran için kaliteli diyebilmenin yolu bu kriterlerden sadece biri değil tamamının bir arada olmasından geçmektedir.Tek başına iyi bir chip iyi bir led ekran hazırlanmasını sağlayamazken , sadece plastik yapının kaliteli olması da yeterli değildir.Led ekran hazırlanırken kullanılan adaptörler,yapılan led ekran adaptör hesabı, kullanılan kablonun kesiti de en önemli faktörler arasındadır.

Led Ekran Seçiminde Amaca Uygunluk

Kaliteli bir led ekran firmasını bulmak ta tek başına çözüm değil. Doğru led ekran ürününün seçiminde de firmanın desteğini almanız gerekmektedir. Dış mekanda led ekran kullanacak isek bu led ekranın göz mesafesi ne olacak, led ekran yerden kaç metre yükseklikte kullanılacak, led ekranın  arka bölümü gerektiğinde teknik müdahale için uygun bir duvar mesafesine sahip mi, gerektiğinde kapaklar açılabiliyormu, duvar yüzeyinde taşıyıcı kolonlar mevcutmu, led ekranın kabinlerinin üzerindeki fanlar mevcutmu ,yada mevcut olan fanlar sıcaz yaz aylarında gerekli soğutmayı sağlayabilecekmi, yoksa ilaveten bir klima gerekmekte midir.Bunlarda büyük önem taşımaktadır. Bunların cevabı mutlaka ürüne karar verilmeden önce verilmeli. Ona göre ürün alınmalıdır.Bazı durumlarda hazır kabin led ekranlar çözüm olamamakta, özel bir kasaya sahip led ekran üretimi yapılmaktadır.

Orjitek Led Ekranlar bölümümüzde bir çok amaca uygun led ekran çeşidini inceleyebilirsiniz.

led ekran

Led Ekran Teknik Servis Desteğinin Önemi

Türkiye ve dünya şartlarında led ekran çeşitinin artması ile led ekran satışı yapan firmaların sayısı da o denli artmaktadır. Ve led ekran sayısı arttıkça , çevremizde şehir merkezlerinde yer alan led ekranları gözlemlediğimizde bir çok arızalı led ekran olduğunu rahatlıkla görebilmekteyiz.Kayar yazı yaparak yola çıkıp sonrasında led ekran imalatına başlayan bir çok firmaparlak led ekranların bazen karanlık bir arıza dünyasının da olduğunu farkedemiyorlar. Bir led ekranda arıza olması çok hızlı bir şekilde ilgili firmanın prestij kaybetmesine, ve ardında da dolaylı yollardan para kaybetmesine sahip olabiliyor. Bir arıza durumunda satışı gerçekleştiren firmalar arandığında farklı oyalama taktikleri ile konu geçiştirilmekte ve bir süre sonrada arızalı ürün sahibi artık ilgili firmayı aramamakta ve pes etmektedir.Satıcı firmadan bu tarz referanslarla öncelikle güven ardında da dolaylı yollardan yine para ve prestij kaybetmektedir.

Sonuç olarak özetlemek gerekirse led ekran alırken;

Led Ekran fiyatından önce led ekran kalitesine dikkat edilmesi gerektiği,

Led ekran kalitesinin dışında uygun çözüm belirlenebilmeli,

Led ekran satışı sonrası teknik desteğin kusursuz alınabilmesi,

Satıcı firmanın güven vermesi ve güveni kaybetmemesi

bu değerlerin hepsi ciddi önem taşımakta olup, kayar yazıcılıktan led ekran satışına karar veren firmalara dikkat edilmesi hususuda diğer bir önem taşıyan madde olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir